Wat is een thuisbatterij?  |  Waarom een thuisbatterij?  |  Welke soorten batterijen zijn er?  |  Kosten en opbrengsten?  |  Handelen met je thuisbatterij?

Een thuisbatterij is gewoon een grote oplaadbare accu waarmee je zelf opgewekte zonne-energie kunt opslaan voor later gebruik. Heb je zonnepanelen? Dan gebruik je zonder batterij vaak maar 30% van je opgewekte stroom direct. Met een thuisbatterij kan dat oplopen tot 80%, waardoor je veel minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Met het oog op het stoppen van de salderingsregeling wordt een batterij ook nog eens financieel interessant.

Voordelen van een thuisbatterij

✅ Meer eigen stroom gebruiken: Overtollige zonne-energie wordt opgeslagen in plaats van teruggeleverd. Daarmee gebruik je dus je eigen zonnestroom efficienter!

✅ Lagere energierekening: Minder netstroom inkopen betekent besparen op je energierekening. Zeker als de salderingsregeling geschrapt wordt, is dit interessant

✅ Meer onafhankelijkheid: Je wordt minder afhankelijk van energieleveranciers of stijgende tarieven omdat je minder stroom afneemt van het net. 
✅ Duurzamer leven: Nogal wiedes. Je verbruikt meer hernieuwbare energie, en wel die van jezelf als je zonnepanelen hebt!

✅ Slim inspelen op stroomprijzen: Optioneel, maar kan soms hest interessant zijn: laden als de stroom goedkoop is, gebruiken als het duur is. Hierdoor kun je netcongestie verminderen.

Ook interessant zonder zonnepanelen: Met een dynamisch energiecontract kun je goedkoop stroom inkopen als de prijs laag is (bijvoorbeeld 's nachts of bij veel wind/zon), en gebruiken als die later op de dag stijgt. Slimme batterijen regelen dit automatisch.
Soorten batterijen: Er zijn eenvoudigere plug & play-modellen (die je in het stopcontact steekt) tot geavanceerdere 1-fase en 3-fase systemen voor grotere huishoudens, of installaties met veel zonnepanelen. Zelfs elektrische auto’s kunnen als thuisbatterij dienen, mits je beschikt over een zogeheten bidirectionele laadpaal en een auto die dit ondersteunt. Tot op heden zijn dat er nog niet zo veel, maar dat gaat veranderen.
Wat kost het? Een thuisbatterij van 5 kWh kost ongeveer €1700, grotere systemen van 20 kW starten bij ruim €5.000, afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt. De terugverdientijd ligt grofweg tussen de 5 en 7 jaar, afhankelijk van gebruik, stroomprijzen en of je kunt handelen op de energiemarkt.
Is het iets voor jou? Als je zonnepanelen hebt en meer uit je opgewekte stroom wilt halen, is een thuisbatterij zeker het overwegen waard. Door afbouw van de salderingsregeling en invoering van terugleverkosten wordt zelfgebruik van stroom steeds voordeliger.

Kortom: een thuisbatterij helpt je om energie slimmer, duurzamer én voordeliger te gebruiken!

Wil je meer gedetailleerde informatie over thuisbatterijen? Zie onze onderstaande, meer uitgebreide pagina's met meer informatie over thuisbatterijen. Heb je nog vragen of wil je weten op welke manier een thuisbatterij in jouw situatie het beste zou werken? Neem contact met ons op en laat het ons weten! We denken graag met je mee.

Wat is een thuisbatterij?  |  Waarom een thuisbatterij?  |  Welke soorten batterijen zijn er?  |  Kosten en opbrengsten?  |  Handelen met je thuisbatterij?


Hieronder staan de modellen die we momenteel verkopen.